Kinderfeestje Lelystad

Neem je vrienden mee op avontuur

Vier je kinderfeestje in Lelystad bij Batavialand! We bieden twee ontzettend leuke kinderfeestjes aan waarbij je met al je vrienden een echt avontuur beleeft. Is dat nog niet genoeg? Op onze werf leer je tijdens onze workshops ook hoe je zelf een S-haak of windhaak smeedt of hoe je een springtouw maakt.

Kinderfeestje Batavia

Ga op stap met onze scheepskat! Sesjat vertelt je alle verhalen over de werf en de Batavia. Hebben jullie alles gezien? Dan kun je nog zelf een springtouw maken bij de Tuigerij. Het springtouw mag je helemaal zelf maken en vervolgens als souvenir mee naar huis nemen.

Inbegrepen

  • Entree Batavialand
  • Maak gebruik van onze scheepskat Sjesat
  • Springtouw maken (om mee naar huis te nemen)
  • Cadeautje voor de jarige

Geïnteresseerd in het kinderfeestje Batavia in Lelystad? Vraag dan een offerte aan en boek het kinderfeestje.

Vraag offerte aan

Kinderfeestje Polderen

Ga zelf aan de slag in het Watertheater: een echte polder waar je zelf sluizen bedient en dijken bouwt. Je krijgt opdrachten mee die je samen kunt gaan doen. Hou jij droge voeten?! Als je klaar bent, is er nog veel meer leuks om te doen in ons museum, zoals een virtuele vaargame en de active floor.

Inbegrepen

  • Entree Batavialand
  • Opdrachten watertheater
  • Cadeautje voor de jarige

Liever het kinderfeestje Polderen beleven? Vraag dan een offerte aan en plan het avontuur.

Vraag offerte aan

Tarieven kinderfeestjes

Voor beide kinderfeestjes geldt er geen minimaal aantal personen en duren de ingeplande activiteiten 2 uur. De kosten zijn € 11,50 per persoon. Dit is voor zowel volwassenen als kinderen.

Wat kan je beleven in het museum?

Bij onze kinderfeestjes in Lelystad beleef je de leukste avonturen. Je bezoekt ons museum en de werf. Maar wat is er eigenlijk nog meer te doen tijdens je kinderfeestje in Lelystad?

Activiteiten in museum

In ons museum in Lelystad hebben we verschillende leuke activiteiten die je kan doen. Zo leer je in Het Watertheater hoe een polder functioneert en mag je zelf ook aan de slag. Verder bezoek je de IJsselkogge en Het land van Michelle.

IJsselkogge

De IJsselkogge is een interactieve tentoonstelling waar je aan de slag gaat bij een riviertafel. Je bestuurt zelf een kogge op de rivier. Lukt het jou de rivier bevaarbaar te houden voor de IJsselkogge?

Activiteiten op de werf

Op de werf stap je in de wereld van de ambachten. Zo leer je van alles over de verschillende ambachten uit de VOC-tijd. En natuurlijk mag je zelf ook een handje helpen!

De Beeldsnijderij

Al het beeldsnijwerk dat je tegenkomt op de werf en verder op de Batavia, is gemaakt in onze beeldsnijderij. Beeldsnijden was een belangrijke ambacht in de Gouden Eeuw: schepen werden versierd om status aan te geven.

De Tuigerij

Om een schip te tuigen, heb je veel touw en katrollen nodig. In onze tuigerij vind je allerlei dikke touwen en houten katrollen. Met een beetje fantasie kan je precies zien hoe deze vroeger werden gebruikt.

De Zeilmakerij

Vroeger maakten ze alle zeilen voor de schepen met de hand. In onze eigen zeilmakerij zie je hoe een echt zeildoek wordt gemaakt en hoe de doeken aan elkaar genaaid worden. En vergeet niet omhoog te kijken: op het plafond hangt het opgerolde grootzeil van de Batavia!

Bekijk alle activiteiten op de werf

Tentoonstelling bezoeken tijdens je kinderfeestje in Lelystad

Naast alle interactieve activiteiten waar je de handen uit de mouwen mag steken, hebben we in ons museum verschillende leerzame tentoonstellingen.

De Flevowand

Op dit unieke handwerk van zestig meter lang bekijk je geborduurde historische scènes: de geschiedenis van de Zuiderzee vanaf de IJstijd tot en met de 21e eeuw. 14 jaar lang zijn zo’n
25 borduursters uit Biddinghuizen druk geweest met het maken van dit kleed, de Flevowand.

Bestemming (niet) bereikt

Bekijk bijzondere voorwerpen uit de lading van een vergaan beurtschip. De ondergang van het schip vond ongeveer plaats tussen 1620 en 1624, dezelfde eeuw waarin ook De Batavia ten onder ging.

Bekijk alle tentoonstellingen

Maak je kinderfeestje compleet

Naast bovenstaande activiteiten van het kinderfeestje en het museum, kan je het kinderfeestje in Lelystad verder uitbreiden met:

Workshop knopen p.p.: € 5,50
Begeleider € 75,00
Kindermenu p.p.: € 5,50

Vragen over de kinderfeestjes in Lelystad?

Heb je vragen over onze kinderfeestjes of wil je meer weten over Batavialand? Neem gerust contact met ons op via 0320 – 22 59 20 of info@batavialand.nl.

Kinderfeestje boeken

Wil je een offerte aanvragen of direct een kinderfeestje boeken? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

Vraag offerte aan Direct reserveren