Met man en muis: tragische verhalen achter scheepsrampen in de Zuiderzee

Bezoek schepen en scheepswrakken in een bijzondere rondleiding tijdens de maand van de Geschiedenis. Welke menselijke drama's gaan schuil achter schipbreuk en natuurgeweld?

Ontdek het Oorijzerwrak, de Ventjager, de Lutina en het Waterschip. Kom aan boord van de Batavia, een nagebouwd VOC-schip en leer over haar “ongeluckige voyagie”.

Net als nu worstelde de mens vroeger ook met natuurgeweld. Een gids neemt je mee langs fascinerende wrakken en vertelt over de verschrikkingen die Zuiderzeeschepen meemaakten. Hoe zijn de Ventjager en de Lutina aan hun einde gekomen? En waarom is de Batavia nooit op haar bestemming aangekomen?

In de maand oktober:
Elke dag: 14:30 uur (onder voorbehoud)

Conservator Joran Smale neemt je mee naar het Maritiem Depot. Hij laat je unieke voorwerpen zien en legt je uit wat deze vondsten vertellen over de scheepswrakken die in Flevoland zijn gevonden.

  • Woensdag 5 oktober 11:00 uur.
  • Zondag 16 oktober 11:00 uur.
  • Woensdag 19 oktober 11:00 uur.
  • Zondag 30 oktober 11:00 uur.

Aanmelden voor de depotrondleiding kan vanaf september op deze pagina
Meld je op tijd aan i.v.m. beperkte beschikbaarheid

Afsluiting 30 oktober - Het twijfelachtige spektakel - Sjors en Ruud (16+)

Een showman reist rond met zijn kabinet vol wetenschappelijke vernuftigheden. Waar hij ook komt weet hij mensen te overtuigen met zijn verhalen en objecten vol tintelende technologie en wonderschone wetenschap.

Maar dan slaat de twijfel toe. Is de wetenschap nog wel te vertrouwen? De showman gaat samen met het publiek op zoek naar zekerheden in een wereld vol vragen. Is de twijfel te stoppen of is dit slechts het begin van nog meer vragen? Ontdek het bij dit verrassende spektakel vol humor.

11.30 uur

13.30 uur

15.30 uur

 

Lees meer