Dagje uit ideeën

Ideeën voor een leuk dagje uit in Batavialand.

Op zoek naar ideeën voor een dagje uit in Flevoland met het gezin, een schoolreisje of kinderfeestje? We heten jullie van harte welkom om een interactieve en leerzame dag in Batavialand te beleven. Hét doe-museum waar je onder andere alles leert over de Nederlandse overzeese geschiedenis, scheepsbouw, Flevoland en archeologie.

Koop tickets Plan je dagje uit

Snel naar

BELEVENISSEN IN BATAVIALAND

Batavialand bestaat uit drie gedeelten: het museum, de werf en de Batavia. In beide delen is voor jong en oud veel te beleven: van leerzame tentoonstellingen tot interactieve opdrachten en spannende speurtochten. Een leuk idee voor een gezellig en educatief schoolreisje, kinderfeestje of gezinsuitje!

DOE-DINGEN TIJDENS JE DAGJE WEG

In het museum leert jong en oud over 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis op en rond de Nederlandse wateren. Door verschillende opdrachten te doen gaat de geschiedenis leven. Ga op ontdekkingstocht en voer de opdrachten uit. Probeer als kapitein van de Kogge met complete lading de haven te bereiken en leg zelf dijken en polders aan in het Watertheater. Genoeg vertier voor een actief dagje weg!

INTERACTIEF DAGJE UIT

Naast opdrachten zijn er in het museum diverse interactieve tentoonstellingen. Kom alles te weten over de drukte op de Zuiderzee bij de tentoonstelling Vergane schepen. Bij het restauratie-aterlier leer je alles over hoe objecten geconserveerd en gerestaureerd worden. Je ziet onze conservators echt aan het werk, terwijl zij voorzichtig te werk gaan met alle gevonden objecten.

SPANNENDE SPEURTOCHTEN

Een bezoek aan Batavialand wordt nog spannender met een uitdagende speurtocht! Stuur de kinderen op ontdekking met een van de uitgezette speurtochten. Hebben jullie zelf ideeën voor een leuke speurtocht? We kunnen op verzoek een unieke speurtocht samenstellen.

WORKSHOP BIJ DE AMBACHTEN

Voor extra vertier tijdens een schoolreisje of kinderfeestje vul je het bezoek aan Batavialand aan met een workshop bij een van onze ambachten. Jullie leren in een uur touw knopenijzer smeden of beeldsnijden. Het resultaat mogen jullie mee naar huis nemen!

OUD-HOLLANDSE SPELLETJES

Alsof er nog niet genoeg te beleven is in het museum en op de werf, kunnen jullie tijdens het uitje een echte competitie met oud-Hollandse spelletjes houden. Wie loopt het snelst op stelten naar de overkant? En wie kan de meeste rondjes hoepelen zonder dat de hoepel valt? Ga de uitdaging met je klasgenootjes of vrienden aan!

KOM LANGS IN BATAVIALAND TIJDENS EEN LEUK DAGJE UIT

Genoeg ideeën opgedaan voor een dagje uit in Batavialand, bijvoorbeeld voor een schoolreisje of kinderfeestje? Plan dan nu jullie dagje weg via reserveringen@batavialand.nl of neem contact op voor meer informatie.

Koop tickets Plan je dagje uit