Plan je bezoek

Leuke, leerzame en interactieve dag uit

Welkom in Batavialand! Hier is altijd wat te doen en te beleven voor jong en oud. Elk bezoek is er wat anders te zien, te ontdekken en uit te proberen. Kom je voor het eerst of wil je alles zien en uitproberen, dan heb je minimaal een uur nodig op alle drie de locaties: museum, schip en werf. Een beetje teveel tegelijk? Kom gewoon nog een keertje terug en duik in alle verschillende verhalen, ga mee in het onderzoek van de archeologen en probeer de activiteiten.

Wanneer je op een doordeweekse werkdag komt, heb je meer kans om de werkplaatsen in bedrijf en de leermeesters met hun teams aan het werk te zien op de werf. Zij worden bijgestaan door enthousiaste vrijwilligers die daarnaast ook de ambachten tot leven brengen tijdens de weekenden en in de vakanties, of u als gids meenemen en deelgenoot maken van alle verhalen. In het museum zijn speurtochten beschikbaar.

Onze locaties zijn helaas niet allemaal goed bereikbaar met kinderwagen, rollator en wanneer u minder valide bent. Wij assisteren u graag en hebben ook een rolstoel te leen. Voor echt kleine kinderen raden wij een draagzak aan. In het museum is er een goede toegankelijkheid en een mindervalidentoilet. U mag altijd contact met ons opnemen met uw specifieke hulpvraag, wij denken graag met u mee voor een zo aangenaam mogelijk bezoek.