Wat te doen in Lelystad

In Lelystad en omgeving zijn er veel leuke dingen te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de Orchideeën Hoeve of naar Batavia Stad Fashion Outlet. Maar ga je een dagje uit met het gezin? Plan dan allerlei leerzame en uitdagende activiteiten voor door de dag heen.

Batavialand: hét uitstapje in Lelystad

Bij een museum denk je misschien niet snel aan activiteiten. Bij Batavialand is dat anders. Ons museum is interactief en ontzettend leerzaam. Niet alleen voor de kinderen is het interessant, de ouders kunnen zich hier ook vermaken.

Tickets Plan je bezoek

Activiteiten en tentoonstellingen

In Batavialand bieden we diverse activiteiten en tentoonstellingen aan. Hieronder lichten we een aantal activiteiten en tentoonstellingen uit.

Kanonschieten

De Batavia was dan wel geen oorlogsschip, maar het schip had wel zware bewapening. Tijdens jullie uitje in Lelystad zie je hoe onze kanonniers elke eerste zaterdag van de maand een demonstratie kanonschieten geven.

De Flevowand

De Flevowand is een uniek handwerk dat te bezichtigen is in ons museum in Lelystad. Op een kleed van wel 60 meter lang leer je van alles over de geschiedenis van de Zuiderzee aan de hand van geborduurde historische scènes.

De werf

Heb je nog niet genoeg ervaren binnen in het museum? Ga dan naar buiten en ga naar de werf. De werf is het deel van ons museum dat zich buiten bevindt. Op de werf volg je workshops, zie je hoe ze vroeger leefden op een VOC-schip en volg je een rondleiding waarbij je allerlei verhalen hoort over de gebeurtenissen aan boord.

Wil je ook nog eens een echt VOC-schip zien? Bezoek dan ook de reconstructie van de Batavia.

Wat is er nog meer te doen naast Batavialand?

Wil je een uitje in Lelystad combineren met andere leuke activiteiten? Aan onze kassa zijn ook combinatietickets verkrijgbaar voor Aviodrome en de Orchideeën Hoeve!

Aviodrome

In Aviodrome leer je alles over de luchtvaart. Bewonder tijdens de tentoonstellingen talloze vliegtoestellen. Ben je nergens bang voor? Stap dan aan boord van een Cessna 172 of een Fokker S-11 en maak een rondvlucht.

Pantropica

Begin je dag rustig of eindig je avontuur in Batavialand ontspannen met een bezoek aan Pantropica. Pantropica heeft prachtige tuinen vol met weelderige bloemen, vlinders en papegaaien.

Tarieven activiteiten in Lelystad

Hieronder vind je de tarieven voor de individuele tickets en de combinatietickets. Je koopt de tickets voor een uitje in Lelystad online of aan onze kassa.

Tickets Plan je bezoek

Openingstijden van ons museum in Lelystad

Ons museum in Lelystad bezoek je het hele jaar door. Kom jij ook snel langs met je gezin voor een dag vol leuke activiteiten?

Openingstijden
Maandag 10.00 – 17.00 uur *
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

Op 25 december en 1 januari is Batavialand gesloten. Op 5, 24 en 31 december sluiten we om 15.00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.
*In de wintermaanden is Batavialand op maandag gesloten, m.u.v. de vakanties.

Plan je bezoek in Lelystad

Ben je er klaar voor om met je gezin een dagje uit in Lelystad te beleven? Koop dan online alvast je tickets! Wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via 0320 22 59 00 of info@batavialand.nl.

Bedrijfsuitje in Lelystad

Wil je als bedrijfsuitje naar Lelystad? Ook dan is Batavialand de perfecte locatie. Naast een unieke dag, bieden we vergaderruimtes aan. Neem contact met ons op voor meer informatie over de zakelijke mogelijkheden via reserveringen@batavialand.nl.