Batavialand

Discover the land of water

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Zakelijke evenementen
De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Vernieuwde tentoonstelling: het mysterie van het Oorijzerwrak

Op 16 juni opent bij Batavialand de vernieuwde tentoonstelling het mysterie van het Oorijzerwrak. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Een zomer vol verhalen in Batavialand

Deze zomer is er extra veel te ontdekken is in Batavialand!

Veldschool Scheepsarcheologie

In het vaste aanbod van Batavialand is veel over waterschepen te ontdekken. Zo is de expositie "Waterschip in reconstructie" te bezoeken en bouwen we aan een reconstructie van een Waterschip. Werkelijk uniek was dat tijdens de open dag van de Veldschool Scheepsarcheologie Flevoland op 22 juli in Zeewolde de opgraving van een echt waterschip bezocht kon worden!

Are you coming to our themeweekends this summer?

In the summer, you will discover 4 different weekends at Batavialand: the Weekend of Ships, the Weekend of Water, the Weekend of Ropes and the Weekend of Trade. Which weekend will you be visiting? Take a look in our calendar!

Vrijwilliger worden? Maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Maak een afspraak en kom nader kennismaken; beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten.