Batavialand

Discover the land of water

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Zakelijke evenementen
Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

18 FEBRUARI KEERT DE BEMANNING VAN DE BATAVIA VOOR ÉÉN DAG TERUG

Op zondag 18 februari 2024 komt ons schip de Batavia weer tot leven tijdens een speciale levende geschiedenis dag. Op deze dag zullen leden van vereniging ‘’Equipage De Delft’’ het schip na 400 jaar weer in 17e-eeuwse sferen brengen. Stap aan boord en ontmoet de bemanning van het spiegel-retourschip Batavia.

Proef de Voorjaarsvakantie bij Batavialand!

Deze voorjaarsvakantie staat bij Batavialand alles in het teken van het eten aan boord van historische schepen. Je kunt overal in Batavialand ontdekken hoe het culinaire leven aan boord er vroeger uit zag.

Nieuwe Tentoonstelling bij Batavialand: Mooi Goed!

Een tentoonstelling speciaal voor de cultuursnuivers, liefhebbers van scheepsarcheologie, maar vooral van mensen die van mooie dingen houden. Gewone spullen en gebruiksvoorwerpen op een unieke en spannende manier tot leven gebracht. Dat is Mooi Goed!

Het mysterie van het Oorijzerwrak

Ga op onderzoek uit in de vernieuwde tentoonstelling 'Het mysterie van het Oorijzerwrak'. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Audiotour Batavialand

Did you know that you can also visit the famous ship Batavia and its shipyard with an audiotour? Click here to access the free audiotour of Batavialand.