Bereikbaarheid

Centraal gelegen in Nederland

Batavialand

Batavialand ligt aan het Markermeer in Lelystad naast Batavia Stad en met de auto en het openbaar vervoer goed te bereiken.

Met de auto

Volg in/bij Lelystad de borden Batavia Stad en je komt op de parkeerplaats van Batavia Stad waar voldoende ruimte is om te parkeren (openlucht).
De parkeerkosten zijn € 3,00 voor de hele dag.
In de VOC-garage (hoogte max. 2.1 m) betaal je  € 1,20 per uur en maximaal €10,- per dag.  Raadpleeg je navigatie of Google Maps.
Twee parkeerplaatsen naast het museum, aan het Bataviaplein, zijn bestemd voor elektrische laden en er zijn ook twee invaliden parkeerplaatsen.
TIP: rijd je met GPS naar onze (personeels)ingang? Let dan goed op het invoeren van het complete huisnummer: Oostvaardersdijk 01-13, beter nog is om Bataviaplein in te voeren in je GPS. (In Lelystad zijn veel huisnummers dubbel, het eerste deel verwijst naar de wijk, het tweede deel naar het huisnummer!)

Parkeerroute

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Lelystad, bushaltes voor het station, neem je stadsbus 13 of 207 Batavia Stad, die je in 12 minuten naar de eindhalte direct bij de ingang van museum Batavialand brengt. Voor het reisschema zie 9292.nl.

Honden en huisdieren zijn niet toegestaan in Batavialand.

GELEIDEHONDEN

Geleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan in Batavialand, mits als zodanig herkenbaar tijdens het bezoek.