Schoolreisje

Durf te ontdekken!

Ontdek Batavialand... Als je durft!

Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en bouw zelf een dijk in het Watertheater. Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend.

het Museum

Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. Kruip in de huid van een ingenieur in het Watertheater en bouw dijken. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip.

De werf

Kijk mee en leer hoe 400 jaar geleden een groot houten schip werd gemaakt. Maak kennis met oude ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen of ringwerpen.

De Batavia

Bezoek het schip de Batavia en laat je meenemen naar de 17de eeuw. Beleef het zeemansleven aan boord van VOC retourschip de Batavia.

Jouw schoolreis

Met rondleidingen, workshops en speurtochten wordt een schoolreis leuk, spannend en leerzaam. Combineer en maak je eigen dagprogramma.

speurtocht

Met onze gratis speurtochten kunnen de leerlingen zelf op ontdekking gaan. In de speurtochten zitten elementen uit leergebieden en leerlijnen van het onderwijs verwerkt. Speurtochten zijn mogelijk in het museum, op de werf en op de Batavia. Bekijk onze speurtochten.

rondleiding

De inhoud en duur van de rondleiding wordt afgestemd op jouw groep of klas en geschikt gemaakt voor de interesse van elke leeftijd. Bekijk onze rondleidingen.

educatief programma

Kom meer te weten over de pioniers van Flevoland in één van onze educatieve programma’s of ga vanaf januari 2020 als watermanager aan de slag in onze nieuwe tentoonstelling ‘Water de Baas’. Bij de educatieve programma’s is er altijd een begeleider van Batavialand aanwezig.

workshop

Laat tijdens de workshop de leerlingen leren van een echte ambachtsman (of vrouw) over de ambachten van Batavialand. Met workshops zoals knopen, beeldsnijden of smeden ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden. Bekijk onze workshops.

pakketten

Bekijk welk schoolreisje het beste bij jouw klas past.

pionierspakket - € 6,50 p.p.
 • Entree Batavialand
  Toegang tot het museum, de werf en de Batavia en een gratis speurtocht
pionierspakket plus - € 9,95 p.p.
  • Entree Batavialand
   Toegang tot het museum, de werf en de Batavia en een gratis speurtocht
  • Lunch

maak je schoolreisje af met een...

 • Rondleiding € 2,50 p.p.
 • Educatief Programma € 4,50 p.p. (duur 2 uur)
 • Workshop € 5,00 p.p. (duur 1,5 uur)

programma op maat

Heb je op school een bepaald thema waar je in zou willen duiken? Batavialand biedt de educatieve programma’s ook zonder schoolreis aan. Een bezoek aan alleen de werf of het museum is dan ook mogelijk. Bekijk onze programma's.

alle voordelen op een rij

 • Al vanaf € 6,50 per leerling heb je een educatief en actief schoolreisje;
 • Per 10 leerlingen kun je een begeleider gratis meenemen;
 • Er zijn picknickplaatsen en er is een horecagelegenheid;
 • Bussen kunnen gratis parkeren;
 • De buschauffeur krijgt gratis toegang en koffie;
 • Boek je voor 1 maart 2020 dan krijg je € 1,00 korting op de pakketten.