Voorjaarsvakantie

In Batavialand ga je op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis, met water als bittere vijand en als bron van voorspoed als thema. Batavialand bestaat uit een buiten gedeelte ‘de werf’ en binnen gedeelte ‘het museum’. Op de werf beleef je een 17de -eeuws avontuur over oude schepen en ambachten. Zie je hoe schepen op authentieke wijze worden gemaakt en ga je aan boord van de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. In het museum leer je spelenderwijs hoe een polder functioneert en kom je alles te weten over de oeroude geschiedenis van Flevoland, met haar jonge polders.

Zowel op de werf als in het museum worden in de voorjaarsvakantie diverse activiteiten georganiseerd. Kijk en doe mee met zeekaart lezen, scheepje maken of een kopje hakken. Maak ambachten jouw eigen en leer hoe je touw slaat of ijzer smeed. Natuurlijk mag het werkstuk mee naar huis.

Kijk en leer

Op zaterdag 16 februari en zaterdag 2 maart geven de kanonniers een demonstratie kanonschieten. Hoor en voel het kanongebulder. Op zaterdag 16 februari, zaterdag 23 februari en zondag 3 maart kun je mee met een rondleiding in het museum. Leer meer over de Flevowand, krijg uitleg over De Ventjager en zie de prehistorie tot leven komen bij OER.

Ontdek Batavialand

Stap met een van onze gidsen op de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. En kom alles te weten over de Batavia en zijn reis. Wil je liever zelf dingen ontdekken? Dat kan met één van onze speurtochten. Beleef in de voorjaarsvakantie in Batavialand een topdag vol ontdekkingen en avontuur.

Alle activiteiten zijn bij de toegangsprijs van Batavialand inbegrepen.