Beleef de Halve Maen bij Batavialand

Een unieke ontmoeting tussen twee historische schepen

Batavialand verwelkomt dit voorjaar een bijzondere gast aan haar steigers: de replica van de Halve Maen. Voor een beperkte periode bieden wij u de unieke kans om niet alleen de Halve Maen van dichtbij te ervaren, maar ook om deze zij aan zij te zien met ons eigen iconische schip, de Batavia. Bezoekers met een geldig ticket voor Batavialand kunnen de Halve Maen zonder extra kosten bezoeken, twee voor de prijs van een!

Over de Halve Maen

De Halve Maen, een jacht dat zijn oorsprong vindt in het jaar 1606, is bekend om zijn avontuurlijke reizen over bijna alle continenten. Onder leiding van schipper Henry Hudson, en in opdracht van de VOC, zocht dit schip in 1609 tevergeefs naar een nieuwe route naar het oosten. Hoewel de missie niet slaagde, opende het de deuren naar de nieuwe wereld en legde het de basis voor de toekomstige stad New York.

Een verhaal van ontdekking en handel

Deze gereconstrueerde schepen vertellen samen het boeiende verhaal van de ontdekkingsreizen en handel in de 17e eeuw, en belichten de experimentele archeologie en scheepsbouw. Wij nemen u mee op een reis door de tijd en laten ook de andere kant van de medaille zien, de keerzijden van deze geschiedenissen.

Bezoekinformatie

De Halve Maen arriveert op 2 april bij Batavialand en is te bezichtigen van 5 april t/m 12 mei. Bezoekers met een geldig ticket voor Batavialand kunnen de Halve Maen zonder extra kosten bezoeken. Aan boord is een informatiefolder verkrijgbaar voor 1 euro, waarmee u de visie van de Halve Maen kunt steunen.