Uit met kinderen

Kom naar Batavialand en beleef een interactieve dag uit met kinderen.

Batavialand is een van de meest interactieve musea voor kinderen. Met doe-opdrachten, speurtochten en workshops leren de kids over meer dan 7.000 jaar leven op de grens van land en water. De kinderen leren, zien en voelen spelenderwijs hoe de overzeese handel vroeger ging, besturen een schip en bouwen zelf dijken tegen overstromingen. Ze komen niet alleen alles over de geschiedenis van de Nederlandse wateren te weten; ze kruipen er helemaal in!

Interactief dagje uit met kinderen

Een museum saai? Zeker niet! Op de binnen- en buitenlocatie van Batavialand is genoeg te beleven voor jong en oud. Alleen rustig lopen en kijken is er niet bij in het museum: het is een ware ontdekkingsreis door de Nederlandse overzeese geschiedenis. In het museum gaan de kinderen op avontuur door de jaren heen. Buiten op de werf maken de kinderen in de authentieke werkplaatsen kennis met de ambachten door zelf ijzer te smeden en touw te slaan.

Activiteiten voor kinderen in het museum

Bij de eerste stap in het museum begint het avontuur voor het hele gezin. Door de vele activiteiten voor jong en oud is een bezoek aan Batavialand ideaal voor een dagje uit met kinderen. Maar wat is er te beleven voor de kids?

Vaar met de Kogge

 

Bij een dagje uit met je kind naar Batavialand mag een bezoek aan de tentoonstelling over de IJsselkogge niet ontbreken. De kids leren over de rivieren die steeds ondieper worden en proberen aan de riviertafel de rivieren bevaarbaar te houden voor het schip. Als tweede uitdaging besturen de kinderen - als echte schippers - met een helmstok de IJsselkogge. Met alle weersinvloeden die ze onderweg tegenkomen, valt het niet mee om de haven van Kampen met een volle lading te bereiken!

Koop tickets

Ontdek de Flevowand

 

Ga samen met je kinderen mee op reis door de geschiedenis van de Zuiderzee. Loop langs de wand met het zestig meter lange unieke borduurwerk met daarop historische scènes. Van de IJstijd tot de 21ste eeuw: de meest dramatische momenten uit de geschiedenis van de Zuiderzee komen voorbij. Door de spannende opdrachten uit te voeren, is deze Flevowand voor kinderen een ware ontdekking.

Koop tickets

Avontuurlijke ontdekkingsreis

 

Met de interactieve ontdekkingstocht ‘Wind in de zeilen’ wanen de kids zich tijdens het dagje uit in het verleden. En er moet gewerkt worden! Zelf een zeil hijsen, een schip inladen en een spant in elkaar zetten. Als echte archeoloog in het zand graven op zoek naar historische vondsten. En niet te vergeten het Watertheater, waar de kinderen in de huid kruipen van ingenieur, boer of waterbouwer en zelf dijken en polders aanleggen.

Koop tickets

Dagje uit met kids op de werf

Uitgespeeld en klaar met de ontdekkingstocht door het museum? We gaan nog (lang) niet naar huis! Op de werf is namelijk minstens zoveel te beleven. Ga terug in de tijd en stap aan boord van het VOC-schip de Batavia. Gidsen vertellen over de spannende tocht met de Batavia, zodat het bijna lijkt alsof je er zelf bij was. Kinderen leven zich uit in de authentieke werkplaatsen op de werf. Ze maken kennis met ambachten uit de 17de eeuw en helpen met ijzer smeden, breeuwen en touwslaan. En om de unieke ervaring niet te vergeten, smeden de kids hun eigen souvenir: hoe leuk is dat?

Speurtocht op de Batavia

Tijdens de vakantieperiodes zorgt Batavialand voor nog spectaculairdere kinderuitjes met spannende speurtochten. De Blacklight speurtocht bijvoorbeeld, waarbij de kinderen met een blacklight-zaklamp op de Batavia op zoek gaan naar geheime aanwijzingen. En wat dacht je van de Schatkistenspeurtocht? Grote kans dat de kinderen na afloop nog meer van de werf weten dan hun ouders of opa en oma!

Extra avontuur voor kinderen

Tijdens schoolvakanties en in de weekenden zijn er in Batavialand extra activiteiten voor kinderen. Ontdek hoe kanonschieten in zijn werk gaat of leer kaartlezen in de workshop. Benieuwd hoe je je eigen schip maakt? Bekijk onze agenda om op de hoogte te zijn van het meest actuele avontuur.

Bekijk Agenda Plan dagje uit

Kosten dagje uit kinderen

Tickets voor een uitstapje met de kids koop je online of bij de ingang van Batavialand. Kinderen tot drie jaar mogen gratis naar binnen, net als museumkaarthouders. Kom je met twee volwassenen en twee kinderen? Dan is een gezinskaart een voordelige oplossing.

Koop tickets Plan dagje uit

Individuele Tickets Tarief p.p.
Volwassenen € 16,-
Kind 4 - 12 jaar € 8,50
Kind 0 - 3 jaar Gratis
Gezinskaart* € 41,-
Studenten € 11,-
Museumkaarthouders Gratis

* De gezinskaart bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen

Openingstijden Batavialand

Batavialand is 363 dagen per jaar geopend, bijna altijd dus! Kom je snel langs voor een leuk dagje uit met de kinderen?

Openingstijden
Maandag Gesloten*
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

 

Met uitzondering van de vakanties op maandag geopend van 10.00 - 17.00 uur. In 2020 zijn dit week 52 en 53.

Op 25 december en 1 januari is Batavialand gesloten. Op 5 december, 24 december en 31 december sluit Batavialand om 15:00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.