Dagje uit Flevoland

Op zoek naar een leuk dagje uit in Flevoland? Met een uitje naar het mooie Batavialand ben je verzekerd van een topdag! Bezoek het museum voor een kijkje in het verleden en ontdek de werf waar je veel activiteiten kunt doen. Van jong tot oud: voor iedereen is er iets te beleven. In Batavialand herbeleef je de 17e eeuw en zijn er voor iedereen talloze activiteiten te doen.

Tickets Plan je bezoek

Voor het hele gezin

Batavialand heeft vele activiteiten voor het hele gezin. Met een binnen- en buitenlocatie zijn jullie de hele dag zoet tijdens jullie dagje uit in Flevoland. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het mooie museum en onderzoek samen met je kinderen de geschiedenis. Op het schip zie je hoe het er echt aan toe ging in de 17e eeuw. Op de werf beleef je meerdere avonturen en waan je je helemaal in de sfeer van die tijd.

Batavialand museum Flevoland

In het museum van Batavialand ga je 7.000 jaar terug in de tijd. Je leert hier van alles over het klimaat en het jagen en verzamelen van toen. Het museum is een fijne plek om spelenderwijs meer te leren over de geschiedenis en de polder. Bezoek met jouw school of kinderfeestje ons museum en de werf voor een leuke en leerzame dag. Er zijn meerdere tentoonstellingen en activiteiten die je kan bezoeken in Batavialand tijdens jullie dagje uit in Flevoland:

Werf van Batavialand Flevoland

Op de werf kun je een echt kijkje nemen in de geschiedenis. Op De Batavia, een reconstructie van een echt VOC-schip, vertellen onze gidsen over de spannende reis naar West-Australië en maak je kennis met de verschillende ambachten uit die tijd:

Flevowand

De Flevowand is een 60 meter lang geborduurd verhaal dat de geschiedenis van de Zuiderzee vertelt. Het kleed is gemaakt door ongeveer 25 borduursters uit Biddinghuizen en heeft 40.000 zoek-, ontwerp- en borduururen gekost. Dit betekent dat zij hier 14 jaren mee bezig zijn geweest! Het doek bestaat uit 3 afzonderlijke delen die aan elkaar vast zijn genaaid.

Speurtochten Flevoland

In Batavialand is een leuke speurtocht te doen. Met de speurtocht kom je op een actieve manier achter de geschiedenis van de polder.. Zo is er voor ieder kind een geschikte speurtocht te vinden die erg leerzaam is tijdens een leuk dagje uit in Flevoland. Voor een overzicht van alle speurtochten kijk je op de speurtochtenpagina.

Schoolreisjes en kinderfeestjes

Zowel met een klas van de middelbare school als van de basisschool beleef je een geweldige dag in Batavialand. Onze deskundige museumdocenten begeleiden de leerlingen en zorgen ervoor dat het programma is afgestemd op de leeftijd en samenstelling van de klas. Zo herbeleven jullie tijdens je schoolreisje de geschiedenis van de polder.

Ook voor kinderfeestjes kun je bij ons terecht. Er zijn twee soorten kinderfeestjes:

Batavia

Onze scheepskat Sesjat laat jullie het kinderfeestje Batavia beleven en vertelt alle verhalen over de werf en de Batavia. Na afloop kunnen jullie een springtouw maken bij de tuigerij.

Polderen

Bij het kinderfeestje Polderen gaan jullie zelf aan de slag in het Watertheater. Hier doen jullie verschillende opdrachten en spelen jullie een virtuele vaargame.

Tarieven dagje uit in Flevoland

Voor een dagje weg bij Batavialand in Flevoland bestel je online tickets voor de gewenste dag. We hebben tickets die los verkrijgbaar zijn, maar ook combinatietickets. Deze zijn ideaal wanneer je naast een bezoek aan Batavialand het Luchtvaartmuseum Aviodrome of de Orchideeënhoeve wilt bezoeken. Voor museumkaarthouders is een bezoek aan Batavialand gratis.

Individuele tickets Tarief p.p.
Volwassenen € 16,-
Kind 4 – 12 jaar € 8,50
Kind 0 – 3 jaar Gratis
Gezinskaart* € 41,-
Studenten € 11,-
Museumkaarthouders Gratis

*De gezinskaart bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen

Combinatietickets* Tarief p.p.
Batavialand – Aviodrome volwassenen € 23,25
Batavialand – Aviodrome kind 4 - 12 jaar € 16,95
Batavialand – Orchideeënhoeve volwassenen € 22,75
Batavialand – Orchideeënhoeve kind 4 – 12 jaar € 12,50

*Combinatietickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa van Batavialand

Souvenirs uit Flevoland

Op de werf kan je jouw eigen souvenir maken: hoe leuk is dat? In onze winkel hebben we nog veel meer souvenirs die in onze eigen werkplaats zijn gemaakt of die iets te maken hebben met een van de thema’s van Batavialand. Heb je een speciaal souvenir in gedachten? Bespreek het met ons en we maken het voor jou!

Openingstijden Batavialand

Batavialand is bijna het hele jaar geopend voor bezoek. Kom je snel langs voor een dagje uit in Flevoland met jouw kinderen of met jouw klas?

Openingstijden
Maandag 10.00 – 17.00 uur *
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

Op 25 december en 1 januari is Batavialand gesloten. Op 5, 24 en 31 december sluiten we om 15.00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.
*In de wintermaanden is Batavialand op maandag gesloten, m.u.v. de vakanties.

Compleet dagje weg in Flevoland

Wanneer je met het gehele gezin een dagje weg wilt, is Batavialand in Flevoland enorm leuk. Er is veel te doen en je kan tussendoor genieten van een kopje koffie of iets anders lekkers in een van de twee sfeervolle restaurants. Voor een tussendoortje ben je welkom in restaurant de Taveerne en voor een heerlijke lunch of diner in restaurant De Cantine.

Routebeschrijving

Als je met het openbaar vervoer naar Batavialand wilt komen, brengt stadsbus 3 je vanaf het station Lelystad Centrum naar ons. Met de auto zijn we gemakkelijk te vinden als je de navigatie instelt op Bataviastad.

  • Neem op de A6 afslag 11, richting Lelystad-Noord
  • Volg de Houtribweg/N302 richting Batavia Stad
  • Ga rechtdoor op:
  • Drie rotondes, vanuit Almere
  • Twee rotondes, vanuit Emmeloord
  • Sorteer na ongeveer 2,5 kilometer links voor op de splitsing
  • Neem op de rotonde de derde afslag richting Batavia Haven
  • Neem op de volgende rotonde de eerste afslag richting Batavia Haven
  • Ga rechtdoor op de rotonde in de richting van de VOCweg. Je rijdt nu de ingang van de VOC-parkeergarage tegemoet.

Parkeren bij Batavialand

Parkeren kan in de VOC-garage, waar je € 1,20 per uur betaalt met een maximum van € 10,- per dag. Op de parkeerplaats van het naastgelegen Bataviastad betaal je € 3,- voor een hele dag parkeren. Invalidenparkeerplaatsen bevinden zich op de Oostvaardersdijk, tegenover de ingang van de werf.

Neem contact op

Wil je meer weten over een dagje uit in Flevoland bij Batavialand? Neem contact met ons op via 0320 - 22 59 00 of via info@batavialand.nl.