Trouwen in Flevoland

Een dag om nooit meer te vergeten

Geef je elkaar het ja-woord op een 17e-eeuws schip? Of kies je ervoor om bij zonsondergang op een steiger aan het Markermeer elkaar eeuwige trouw te beloven? Met een bruiloft in Flevoland bij Batavialand vergeet je je trouwdag nooit meer. We bieden op ons terrein diverse locaties aan waar je dit nieuwe hoofdstuk van je leven start met een ceremonie, receptie, diner en feestavond.

Juni 2023 update: in verband met grootschalige restauratie werkzaamheden aan de Batavia nemen wij op dit moment geen huwelijksvoltrekkingen op het dek aan, behalve in de kajuit van het schip, binnen aan boord. Neem contact op met reserveringen@batavialand.nl voor de mogelijkheden en kom vooral vooraf op locatie kijken. Vanwege het vernieuwen van vergunningen is het afvuren van kanonschoten op dit moment niet mogelijk.

Snel naar:

Tarieven & informatie

De kosten voor de huwelijksvoltrekking bij Batavialand in Flevoland bedragen € 750,-, exclusief de gemeentelijke kosten. De gemeentelijke kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je wilt trouwen. Neem contact op met de afdeling Burgerzaken van de Gemeente Lelystad, Flevoland voor de exacte tarieven.

De huwelijksvoltrekking in Batavialand is inclusief:

  • de huur van de locatie waar de voltrekking plaatsvindt
  • gratis entree voor 20 gasten gasten
  • gelegenheid voor het maken van een trouwreportage
  • gastvrouwen die je gedurende de dag begeleiden

Neem contact op met de afdeling Reserveringen, dan geven we graag samen met jou invulling aan een onvergetelijke dag.

Breid de dag uit met een diner of een feestavond

Naast de huwelijksvoltrekking, is het bij Batavialand mogelijk om de trouwerij in Flevoland uit te breiden met een receptie, diner of een feestavond. Hiervoor kun je een van onze ruimtes afhuren. Bespreek de mogelijkheden met een medewerker van de afdeling Reserveringen.

Unieke trouwlocatie in Flevoland

Je trouwdag is een dag die je nooit meer vergeet. Als je al in Flevoland woont, is de kans groot dat je ook zoekt naar een trouwlocatie in de provincie. Batavialand is een van deze locaties. Door hier te trouwen, kies je een trouwlocatie in Flevoland waar je met al je vrienden en familie om je heen elkaar het ja-woord geeft op een plek vol historie. En nu is het de beurt aan jou en je partner om op deze historische grond geschiedenis te schrijven.

Trouwen op een schip

Bij een bruiloft heb je verschillende opties. Trouwen kan natuurlijk gewoon in een gemeentehuis of kerk, maar het is veel unieker om te trouwen op een 17e-eeuws schip. Op deze trouwlocatie huw je in Flevoland op de reconstructie van de Batavia, een veelkleurig spiegelretourschip uit de VOC-tijd.

We bieden ook andere locaties, zoals prachtig aan het water op onze steiger aan het IJsselmeer of in een van de fraai ingerichte trouwzalen. Nog een stapje verder? Laat een kanon afvuren als bezegeling van het huwelijk en ga knallend van start!

Plan je droombruiloft in Flevoland

Zorg voor een gedenkwaardige dag en vier de liefde bij Batavialand. We bespreken graag je wensen, zodat we samen je droombruiloft plannen. Neem contact op met de afdeling Reserveringen via reserveringen@batavialand.nl of 0320 – 22 59 20.