Periodiek Schenken

Met een periodieke schenking draag je bij aan het realiseren van een prachtig vernieuwd museum. Bovendien mag u een deel van uw gift aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting. Een periodiek schenking is eenvoudig te regelen via een schenkingsovereenkomst die Batavialand voor je verzorgt. Hulp nodig of vragen? We staan voor je klaar.

Zo werkt het

Schenken met extra belastingvoordeel wordt ook wel periodiek schenken genoemd. De gift is, zonder drempel, volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Sterker nog, omdat Batavialand de culturele ANBI-status heeft, mag u de gift voor 125% aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting of voor 150% voor de vennootschapsbelasting.

Voorwaarde is dat u voor minimaal 5 jaar een vast bedrag toezegt. Batavialand verzorgt de schenkingsovereenkomst conform de eisen van de belastingdienst. Een notariële akte is niet meer verplicht.

Kortom, periodiek schenken is een mooie manier om met belastingvoordeel bij te dragen aan de toekomst van ons maritieme verleden.

Vanaf welk bedrag?

U kunt al periodiek schenken vanaf 160 euro per jaar. Periodieke schenkers zijn Vriend van Batavialand gedurende de looptijd van de schenking.

Met een periodieke schenking draagt u structureel bij aan Batavia aan Land. Bovendien ontvangt u van de belastingdienst een groot deel van de gift terug. Dit is eenvoudig te regelen via een schenkingsovereenkomst die Batavialand voor u verzorgt. Hulp nodig of vragen? We staan voor u klaar.

Ik wil periodiek schenken

Download hier het formulier en hier de toelichting, vul uw gegevens in en stuur het op naar:
Batavialand
t.a.v. vriendenadministratie
Antwoordnr. 93
8200 VB Lelystad

 Of vraag hier een papieren versie aan.

Hulp nodig of vragen?

Neem contact op met de vriendenadministratie. Die kunt u telefonisch bereiken op nummer 0320 - 22 59 00.