Veelgestelde vragen

Ontdek het land van water

Kan ik met mijn Museumkaart gratis naar binnen?

Ja, Batavialand biedt het gehele jaar door gratis toegang voor Museumkaarthouders.

Waar kan ik een entreekaart kopen?

Je kunt bij beide locaties van Batavialand (werf en museum) een entreekaart kopen.

Wat zijn de openingstijden van Batavialand?

Kijk hier voor de openingstijden.

Waarom is er geen 65+ korting?

Batavialand vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met cultuur. Daarom zijn er aantrekkelijke kortingen voor kinderen, studenten en families met kinderen. Als gevolg hiervan betalen volwassenen, ook 65-plussers, het reguliere tarief.

Mijn navigatiesysteem herkent het adres niet, wat moet ik doen?

Dat komt door de straatnummering in Lelystad; deze bestaat uit twee keer twee cijfers. Voer daarom het alternatieve adres Bataviaplein 2, Lelystad in.

Mag Mijn hond mee naar Batavialand?

Honden zijn in Batavialand niet toegestaan.

Waar kan ik parkeren?

In de VOC-garage aan de Lelybaan. Parkeren kost hier € 1,20 per uur met een maximum van € 10,- per dag. Je kunt ook parkeren op de parkeerplaats van Batavia Stad tegen een vast tarief van € 3,- per dag.

Hoe kom ik vanaf het NS-station naar Batavialand?

Ieder half uur vertrekt lijn 3 vanaf Station Lelystad naar het Batavia Kwartier. De rit duurt elf minuten. Kijk hier voor de actuele dienstregeling.

Kan ik met mijn eigen boot naar Batavialand varen?

Ja, Batavialand is uitstekend bereikbaar per boot. Je kunt je boot afmeren in de Batavia Haven; deze ligt op vijf minuten loopafstand van Batavialand.

Klachtenbehandeling

De vrijwilligers en medewerkers van Batavialand doen er alles aan om uw bezoek tot een optimale belevenis te maken. Wij ontvangen dan ook vaak positieve reacties van groepen en individuele bezoekers. Uiteraard kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Graag vernemen wij dit dan ook, het liefst op de dag zelf zodat we het direct samen met u op kunnen lossen. Maar mocht dit door omstandigheden op de dag zelf niet lukken, dan willen wij u vragen om het ons alsnog te melden. Hierbij hanteren wij de procedure Klachtenbehandeling Batavialand.