Geschiedenis Flevoland met naald en draad

Op zaterdag 18 februari om 10:30 uur zal de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, het boek Duizenden jaren in duizenden steken ontvangen uit handen van de schrijfster, kunsthistorica Ans van Berkum. De overhandiging vindt plaats in Museum Batavialand.

In haar boek neemt de auteur de lezer op bloemrijke wijze mee langs de geschiedenis van het Zuiderzeegebied, het huidige Flevoland zoals verbeeld op de Flevowand. Zij beschrijft in detail de historische hoogtepunten die op dit bijzondere voorbeeld van borduurkunst te zien zijn.

Het publiek is van harte welkom voor de overhandiging. Er is de hele dag de mogelijkheid om de makers van de Flevowand te ontmoeten. Zij behoren tot de laatste dragers van dit immateriële erfgoed en willen het graag overdragen op een volgende generatie.

Het publiek krijgt de kans deze dames te spreken en om samen met hen te borduren. Er is ook een borduurtafel voor kinderen.

Er zijn rondleidingen over de Flevowand om 11:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur. Daarnaast zijn er op die tijden ook algemene rondleidingen door het museum.