Weet jij wat er op de tabaksdoos staat?

Help ons de mysterieuze tekst op deze tabaksdoos te ontcijferen!

 

In 1956 werd het wrak van een vissersschip opgegraven bij Creil in de Noordoostpolder. Onder de vondsten bevond zich een versleten messing tabaksdoos met een onbekend opschrift. Het schip dateert vermoedelijk van tussen 1820 en 1850. De tekst op de doos blijft tot op heden een raadsel, ondanks vele pogingen om deze te ontcijferen.

Onlangs hebben we hoge resolutie foto's van de doos gemaakt met behulp van een microscoop. We hopen dat deze nieuwe beelden kunnen helpen om eindelijk de tekst te ontcijferen.

Heb jij oog voor detail en een passie voor geschiedenis? Bekijk de foto's hieronder en deel jouw inzichten met ons. Als beloning verloten we een privé rondleiding in het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot bij Museum Batavialand onder degenen die ons kunnen helpen.

Mooie verhalen ontdek je in Museum Batavialand. Lees meer over scheepswrak NE72 op Maritime Stepping Stones: Klik hier voor meer informatie.

Bekijk ook de overige objecten uit wrak NE72 hier op Collectie Nederland: Klik hier voor de objecten.

Foto's:

Deel jouw bevindingen met ons via onze sociale media kanalen of stuur een e-mail naar onze conservator: joran.smale@batavialand.nl