Kanonschieten

Alhoewel VOC schip de Batavia geen oorlogsschip was, stonden aan boord van de Batavia 24 stuks gietijzeren geschut ter verdediging. De Batavia was een retourschip, bestemd voor het vervoer van goederen en personeel tussen Nederland en Azië. Omdat het schip zichzelf en de belangen van de VOC moest kunnen verdedigen, was het uitgerust met een vrij zware bewapening.

De kanonniers van Batavialand geven tot en met 9 september elke zaterdag tussen 14:00 en 14:30 uur, geheel in stijl, een demonstratie kanonschieten met gietijzeren replica’s van het historisch geschut van de Batavia. Lukt het niet om voor 9 september langs te komen? Geen probleem, vanaf zaterdag 7 oktober is er elke 1e zaterdag van de maand een demonstratie kanonschieten.

Voor de echte liefhebbers: omcirkel zaterdag 21 oktober in je agenda. Want op die dag is het feest: dan is er een 'kanonen-doe-dag'. Een uitwisseling waarbij  we andere kanonsploegen bij ons ontvangen en er elk uur geschoten wordt. Dus lijkt het je leuk om dit een sin het echt mee te maken, zorg dan dat je 21 oktober op de kade bij de Batavia staat.