Museumweek bij Batavialand

Welkom aan boord bij Batavialand tijdens de Museumweek! Dit jaar nodigen we je uit om deel te nemen aan een bijzondere reis door de tijd, waarbij we de historische eetgewoontes op zee onthullen. Batavialand neemt je mee op avontuur aan boord van historische schepen, met fascinerende verhalen die je verbeelding zullen prikkelen.

Speciale Activiteiten

Ontdek alles over het eten aan boord van historische schepen. Leer wat er 400 jaar geleden werd gegeten tijdens een reis naar het Oosten. Kom meer te weten over het koken aan boord van een waterschip anno 1520, dat in Batavialand wordt nagebouwd. Verhalen over hoe er in de afgelopen vijf eeuwen aan boord werd gegeten, zijn verspreid over heel Batavialand. Voor de geschiedenisliefhebber zijn er op maat gemaakte verhalen die inzoomen op verschillende schepen en het eten daar aan boord.

Tijdens de Museumweek zal er elke dag om 14:00 een 'verhaal op zaal' zijn bij één van de drie tentoonstellingen in het museum: Mooi Goed, Waterschip, en Vergane Schepen. Op woensdag 3 april is er een special over eten aan boord van 13:00 tot 15:00 uur, waarbij je ook de smaken van vroeger kunt proeven.

Deel je Museumkaart

De Museumweek is hét moment om cultuur te delen met de mensen om je heen. Met 1,5 miljoen andere Museumkaarthouders heb je de unieke kans om je kaart uit te lenen. Geef je oma een museumbezoek, laat je bakker of slager cultuur proeven en check eens bij je buurman of hij een tentoonstelling kan waarderen. Samen zetten we de deuren wijd open om iedereen de kans te geven het rijke aanbod van onze musea te ervaren.

Spelregels

  • Tijdens de Museumweek is het niet nodig om te controleren of de Museumkaart van de persoon zelf is.
  • Let op: alleen de originele Museumkaart is geldig. Kopieën of foto's van de kaart worden niet geaccepteerd.
  • Per Museumkaart mag één bezoeker gratis naar binnen. Deze bezoeker neemt de plaats in van de kaarthouder.

Batavialand kijkt ernaar uit om je te verwelkomen tijdens de Museumweek!