Bij een museumles wordt de groep begeleid door een museumdocent van Batavialand. Daarnaast heeft een museumles capaciteit tot een maximum van 30 leerlingen. Gevraagd wordt om 1 begeleider mee te nemen per 5 leerlingen.
Bekijk hier de huidige tarieven
Kies hieronder de museumles die past bij jouw bezoek.
Hoelang duurde een zeereis van Nederland naar Indië? En wist je al dat de Batavia tijdens haar eerste reis was gezonken? Tijdens de museumles ‘Batavia’ ontdekken de kinderen het verhaal van de Batavia. Dit verhaal start bij de bouw van dit meesterlijke schip tot de ondergang bij Australië. Tijdens de excursie bezoeken de kinderen de werf, waar zij in aanraking komen met de stoere ambachten en ontdekken zij alle ruimtes op de reconstructie van VOC-schip de Batavia. Een voorspoedige reis gewenst!
Waarom wordt de 17e eeuw eigenlijk de Gouden Eeuw genoemd? En waarom handelden mensen zoveel en kon de VOC zo groot worden? Ontdek het leven aan boord op de reconstructie van de Batavia. Zwerf hierbij door de verschillende ruimtes in het schip. Tijdens het bezoek aan de werf leren zij over verschillende scheepsambachten en wat er werd gemaakt voor een 17e-eeuws schip.
Welke stappen doorloop je wanneer je een schip bouwt? En welke beroepen had je daar vroeger bij nodig? Tijdens ‘van Plank tot Schip’ maken de kinderen kennis met alle ambachten bij Batavialand. Door middel van kwartetkaarten met weetjes en opdrachten gaan zij op de werkplaatsen aan de slag. Elk groepje leert andere dingen en aan het einde van het programma mogen de groepjes de nieuwe kennis met elkaar delen.
Leer knopen zoals ze dat vroeger deden. Onder begeleiding van een museumdocent worden er een aantal knopen gelegd en verteld de museumdocent waarom ze zo belangrijk waren. Vervolgens gaan de leerlingen een allemandsend knopen. Deze mag je als souvenier meenemen naar huis.
LET OP: capaciteit is maximaal 20 leerlingen per museumdocent