Tentoonstellingen Lelystad concept

Laat je meeslepen door de Nederlandse overzeese geschiedenis!

Regelmatig heeft Batavialand een nieuwe tentoonstelling waarin we 7.000 jaar leven op de grens van land en water écht laten leven. Ontdek op een speelse wijze de Nederlandse overzeese geschiedenis. Laat je meeslepen door de interessante, wisselende tentoonstellingen. Leuk voor volwassenen en kinderen. Bekijk hieronder de meest actuele tentoonstellingen.

Huidige tentoonstellingen

  • Nieuwe tentoonstelling
  • 15-04 t/m 27-01

Het verzonnen jongetje Hans Brinker, die door het steken van zijn vinger in een dijkgat een overs....

Lees meer

Meer dan een tentoonstelling

De tentoonstellingen van Batavialand vinden plaats in het museum. Met een ticket voor Batavialand heb je daardoor niet alleen toegang tot de tentoonstellingen, maar tot het gehele museum binnen én de werf buiten. Zo maak je van een bezoek aan de tentoonstelling direct een heel dagje uit.

Museum Batavialand

In het museum kijken jij en de kinderen de ogen uit. En jullie hebben zelfs de kans om de handen uit de mouwen te steken. Leer in een educatieve ontdekkingstocht door het museum alles over oermensen, ontdekkingsreizigers en zeelui, maar duik ook zelf de geschiedenis in door een beroemd handelsschip te bevaren en zelf dijken en polders aan te leggen.

De Bataviawerf

Als je op de werf loopt lijkt het net alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Je kunt oud-Hollandse spelletjes spelen, touwslaan of ijzer smeden. Onze gidsen geven jullie graag een rondleiding op de werf, waarbij je in alle vertrekken van een VOC-schip mag kijken en spannende verhalen over een echte ontdekkingsreis hoort. Nog niet genoeg vertier gehad? Doe een van de speurtochten op de werf en sluit jullie gezellige dag af met een lekker diner in een van onze restaurants!

Openingstijden

De tentoonstellingen zijn te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van Batavialand. We zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op zondag gaat Batavialand om 11.00 uur open en sluit het om 17.00 uur. Maandag zijn we gesloten, met uitzondering van de vakanties.

Plan je bezoek

Voor Batavialand koop je gemakkelijk online je tickets. Met één ticket heb je toegang tot de tentoonstellingen, het museum en de werf. We hebben speciale gezinskaarten en combinatietickets. Kinderen tot 12 jaar krijgen korting en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Bekijk alle tarieven of koop direct online tickets.

Meer informatie over onze tentoonstellingen

Heb je vragen over de tentoonstellingen van Batavialand of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via 0320 22 59 00 of via info@batavialand.nl.